Nie o tym

Wszechświat i cała reszta

GastroDistro: Ozorski vol. 2, czyli przepis

Obiecany przepis na ozorek w sosie chrzanowym. Nic skomplikowanego, ale efekt pyszny.

Składniki:

  • ozór wołowy
  • chrzan
  • łyżka masła
  • łyżka mąki
  • ziele angielskie
  • pieprz

Jak to się robi?

  1. Ozór zalać zimną wodą, dodać przyprawy, gotować przez ok 1,5 godziny.
  2. Wywar odstawić na bok.
  3. Ozór obrać, pokroić w plastry.
  4. Sos: zrobić zasmażkę z masła i mąki, dolać ok. szklanki wywaru wymieszanego z chrzanem.
  5. Plastry ozorka wrzucić do sosu.
  6. Futrować z kaszą lub z ziemniakami i sałatą.

Uwaga: ozór obiera się właściwie sam, gdy jest już ugotowany i nie wymaga dalszej obróbki cieplnej

20131023-172605.jpg

Advertisements

One comment on “GastroDistro: Ozorski vol. 2, czyli przepis

  1. V.I.N.O
    30/10/2013

    Mniam……..

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on 30/10/2013 by in Kuchnia and tagged , , , , .
%d bloggers like this: